7
Biografie

 

 

Biografie

Op 1 januari 1994 werd Climax opgericht en al sinds de zomer van 1995 werken Paul ten Bulte en Jos Moekotte aan de succesvolle formule zoals zij die samen gecreëerd hebben.

Beiden zijn geroutineerde musici en hebben hun sporen ruim verdiend in de jarenlange ervaring van muziek en entertainment. Climax kan zeer ingetogen musiceren maar flink 'uit je dak gaan' is hun specialiteit. De shows zijn met entertainment doorspekt en samen met de gasten bereiken ze doorgaans altijd weer het hoogste punt waarbij alle remmen losgaan en 'het dak eraf gaat'.

 
Paul, geboren en getogen in Deventer, begon zijn muzikale carrière achter een orgeltje, dat zijn vader bij het grofvuil gevonden had. Een jaar later nam zijn oom, eveneens muzikant, hem mee naar optredens. Kort daarna speelde hij reeds bij de Vulcano’s en deed dat ongeveer acht jaar lang! In die periode raakte hij in Enschede verzeild naar aanleiding van de studie aan het conservatorium aldaar. Deze opleiding was de basis, maar op het podium leerde hij het echte vak en meer dan alleen de kneepjes!
 
 
Jos, geboren en getogen in Enschede, stond in zijn basisschooltijd reeds op het podium liedjes van zijn idolen ‘The Beatles’ te zingen, zichzelf begeleidend op de gitaar. Het lag er dus dik bovenop dat het artiestenvak gekozen moest worden. Hij heeft na de opleiding nog lange tijd in het creatieve jeugdbunker circuit getourd, maar kreeg toen een interessante aanbieding in Duitsland, waarmee de commerciële showbizz voor hem begon.
 
Home
* * * * * * * * * * * * *
 

   

2menshowband

Zo noemen ze zich ook en misschien wel terecht, want u zult met verbazing bemerken dat dit tweetal niet onderdoet voor menig grotere band. Of u nou een feest van 50 of een evenement met 3000 bezoekers hebt, ze zijn klein genoeg maar ook groot genoeg.

Uit eigen beheer wordt de show versterkt d.m.v. een goed regelbare high-end P.A. installatie (tot 12 kW) en een flitsende lichtshow met vele soorten effecten om de adrenalinestroom goed op gang te brengen.

   

Zelfs een multimediashow met plasma schermen, behoort tot de mogelijkheden. Er worden mogelijk real time opnames geshowd als ook muziekclips, powerpoint presentaties en allerlei visualisaties of filmcompilaties.

Met name het succesvolle meezingfeest wordt hiermee gecreëerd met behulp van tekstfilms en clips uit eigen produktie. Een geweldige visuele aansporing om lekker mee te doen en de longen uit je lijf te blèren.
Later op de avond ongecompliceerd en soms tot grote hilariteit.

Uiteraard kunnen de schermen ook door de gasten gebruikt worden om hun creaties te tonen.
Het geheel geeft onbegrensde mogelijkheden, wat samen met de opzwepende Climax klanken een ongekend audiovisueel spektakel teweeg brengt.

Repertoire

Het Climax repertoire is georiënteerd op jongeren en ouderejongeren en voor bijna elke smaak wat wils. Voorop staat wel dat het grote publiek de muziek herkent en gemakkelijk hierop kan inhaken, hoe dan ook.

Moderne songs van b.v. Avicii, Dotan, Michael Buble, Caro Emerald, Mika, Amy Winehouse, Marco Borsato of Scissor Sisters. ‘Gouwe Ouwe’ van b.v. Tina Turner, The Doobies, Joe Cocker of Fleetwood Mac, ‘real rock’ van b.v. Bryan Adams, Status Quo, Steppenwolf of Liquido en allerlei reggae, country en latinmuziek. Ook Pavarottiklanken op muziek van André Rieu kunnen zomaar voorbij komen. Voor elk wat wils.

Ook de hitparade laat Climax niet onberoerd; zo kun je de laatste dance en househits verwachten, danstrends en misschien wel Nederlandstalige muziek van o.a. Jan Smit, Frans Bauer en natuurlijk de onvergetelijke André Hazes.

Dat alles doorspekt met entertainment en actie, alsgevolg van de wisselwerking met en door het publiek. Er kan op verzoek een repertoireoverzicht toegestuurd worden.

Home
Alias The Blues Brothers

Één van de hoogtepunten is CLIMAX alias The Blues Brothers. Al sinds de oprichting van Climax staat deze act op het repertoire. In het begin als kleine act maar nu als MD-act van 30 á 40 minuten.
Gelijk aan Jake & Elwood zult u worden verrast met natuurlijk ‘Everybody needs somebody’, ‘Shake your tailfeather’, Minnie the Moocher, Soulman, Flip Flop & Fly, en veel meer. Het spektakel wordt afgesloten met ‘a double high five from everybody’ en even spectaculair als ze arriveerden, zo vertrekken ze ook.

Luister naar een compilatie van de CD!

Home
* * * * * * * * * * * * *

Prijs- en verkoopinfo d.d. 01-01-2014

 
- Neem contact op voor prijsinformatie
 
- Speeltijden zijn gewoonlijk in een aaneengesloten tijdsbestek van 4½ uren, inclusief pauzes. 
- Andere speeltijden in overleg.
- De prijs is inclusief apparatuur.
- De prijs is inclusief reiskosten tot een locatieafstand van ±100 km vanaf Enschede. Meerprijs p.km. € 0,50.
- Prijzen zijn altijd onder voorbehoud.

- Climax agenda is 24 uur p/d online, waarbij u direct en vrijblijvend kunt opteren.

 

 
V.A.R. w.u.o. nummers: VAR/0123/095444701/9   VAR/0123/137198218/9
BTW nummers: NL 095444701 B.05   NL 137198218 B.02
Kvk.nr. 08195319 / 08224769
 
==============